Werkwijze
Stichting Bram Ridderkerk gaat op de volgende wijze te werk om de ontwikkelingsstimulatie zo goed mogelijk vorm te geven.
Bij Stichting Bram werken momenteel 14 werknemers met een contract voor vaste uren. Het opleidingsniveau van het personeel varieert van MBO tot HBO. Bij Stichting Bram werken zowel medewerkers vanuit de CAO Gehandicaptenzorg als vanuit de CAO Primair Onderwijs samen op de groep. Het personeel van Stichting Bram is enthousiast, betrokken en trouw.
De persoonlijk begeleiders, onderwijs assistent en leerkrachten van Stichting Bram staan er niet alleen voor om de kinderen dagelijks de beste combinatie van zorg, begeleiding en/of onderwijs te bieden. Er wordt nauw samengewerkt met een vast team van specialisten en therapeuten.
In samenwerking met het vaste multidisciplinaire team (bestaande uit orthopedagoog, fysiotherapeut, logopedist, muziektherapeut, ergotherapeut, ambulant ondersteuner, wijkteammedewerker, persoonlijk begeleider, teamleider, leerkracht, revalidatiearts en overige betrokken specialisten) wordt in overleg met ouders per kind een persoonlijk dagprogramma opgesteld welke het beste aansluit bij zijn/haar ontwikkelingsmogelijkheden. Op die manier krijgt elk kind een dagprogramma op maat en passend bij zijn/haar zorg- en begeleidingsbehoefte. Leden van het multidisciplinaire team hebben een passende opleiding op MBO-4, HBO en/of HBO+ niveau met succes afgerond en al enige jaren ervaring binnen het werkveld. Dankzij een intensieve samenwerking met Revalidatie Centrum Rijndam kan er gebruik worden gemaakt van de kennis, expertise en de behandelingen van Rijndam op de locatie van Stichting Bram.