Vacature: Leerkracht speciaal onderwijs bij Stichting Bram

Dienstverband : 16 - 40 uur per week

CAO                      : Primair onderwijs

Locatie                    : Ridderkerk en/of Barendrecht

Aanvangsdatum     : in overleg

 

Ben jij de veelzijdige professional met een enthousiaste instelling en een sterk vermogen om mensen te verbinden? Heb je een ontembare drive om de grenzen te verleggen en bij te dragen aan de groei van onze organisatie? Dan is dit jouw kans om als leerkracht bij Stichting Bram waardevol werk te verrichten!

 

Wij zijn Stichting Bram

Stichting Bram is een dynamische organisatie die sinds de oprichting in 2013 succesvol bijdraagt aan zorg, begeleiding en op maat gemaakt onderwijs voor kinderen met een (ernstige) meervoudige beperking binnen het reguliere onderwijs.

Onze missie is duidelijk: Kinderen met en zonder beperking samen naar school!

Bij Stichting Bram geloven we in groots dromen en het vieren van de kleinste successen. Als team streven we ernaar om een veilige, gelijkwaardige leeromgeving te creëren waarin we dagelijks nieuwe uitdagingen aangaan en grenzen verleggen. Het mooie werk van Stichting Bram krijgt steeds meer lokale en landelijke aandacht, waardoor hulpinstanties, scholen en ouders ons makkelijker vinden.

Momenteel hebben we groepen binnen het primair en voortgezet onderwijs in Ridderkerk en we breiden uit naar Barendrecht om nog meer kinderen te kunnen ondersteunen. Dit doen wij in samenwerking met OZHW po & vo. De nieuwe locaties bieden Stichting Bram de mogelijkheid om onze missie en visie verder te verwezenlijken en nog meer kinderen te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Door samen te werken met andere onderwijs- en zorgpartijen streven we ernaar de combinatie van onderwijs en zorg verder te bevorderen.

Jouw rol als leerkracht

Als leerkracht speciaal onderwijs bij Stichting Bram vervul je een belangrijke rol in het ondersteunen en begeleiden van kinderen met complexe behoeften. Jouw taken omvatten onder andere:

  • Het ontwikkelen en aanpassen van lesmaterialen en lesplannen op basis van de individuele onderwijsbehoeften van de leerlingen, rekening houdend met hun motorische, spraak-, spel- en cognitieve ontwikkeling.
  • Het aanbieden van verschillende didactische werkvormen en leeractiviteiten die aansluiten bij de leer- en opvoedingsdoelen van de school en de individuele leerlingen.
  • Je stelt ontwikkelplannen op voor jouw mentorleerlingen, voert ze uit, evalueert ze en stelt ze zo nodig bij. Door middel van deze plannen bied je op maat gemaakte begeleiding die aansluit bij de individuele behoeften en mogelijkheden van de kinderen.
  • Het samen met het multidisciplinaire team uitzetten van de pedagogische koers en het regelmatig overleggen met collega's, directie, ouders, specialisten en zorgpersoneel om de visie te integreren in de didactische aanpak.
  • Het evalueren en aanpassen van lesmethoden, lesprogramma's en didactische werkvormen om de effectiviteit van het onderwijs te verbeteren en de leerlingen optimaal te ondersteunen.
  • Het bieden van ondersteuning en begeleiding aan leerlingen met concentratiestoornissen en prikkelverwerkingsstoornissen met als doel hun leerervaring te optimaliseren.
  • Het creëren van een inclusieve omgeving waarin alle kinderen zich veilig, gewaardeerd en gelijkwaardig voelen en waarin interacties en activiteiten tussen kinderen met en zonder beperking worden gestimuleerd en gefaciliteerd.

Door deze taken uit te voeren draag je actief bij aan het bevorderen van inclusie, begrip, acceptatie en gelijkwaardigheid tussen alle kinderen binnen Stichting Bram.

Samenwerking

Als leerkracht bij Stichting Bram werk je intensief samen met collega's vanuit verschillende disciplines waaronder die van de gehandicaptenzorg en de reguliere school. Jouw taken omvatten onder andere: 

  • Samenwerken met zorgbegeleiders op de groep, de teamleider en het behandelteam om de onderwijs- en zorgbehoeften van de kinderen te bepalen en te ondersteunen.
  • Het regelmatig overleggen met collega-leerkrachten van OZHW en ondersteunende specialisten binnen Stichting Bram om de pedagogische koers uit te zetten en de onderwijspraktijk te optimaliseren.
  • Het informeren van ouders en andere betrokkenen over de ontwikkeling en voortgang van de kinderen en het samenwerken met hen om passende ondersteuning te bieden.
  • Het leveren van een bijdrage aan commissiewerk en leerteams binnen Stichting Bram en OBS de Botter waarbij je actief deelneemt aan overleggen en besluitvormingsprocessen om het onderwijs en de zorg voor de leerlingen te verbeteren.
  • Het openstaan voor samenwerking met stagiaires en/of vrijwilligers om het onderwijs en de zorg binnen Stichting Bram verder te versterken en uit te breiden.

Wat zien wij in jou

Je beschikt over een sterke toewijding aan het onderwijs van kinderen met complexe behoeften waarbij je gedreven bent om elk kind te ondersteunen in hun ontwikkeling. In jouw visie staat gelijkwaardigheid centraal en je streeft ernaar een omgeving te creëren waarin elk kind zich gehoord, gezien en begrepen voelt.

Jouw sterke empathische vermogen vormt de basis van jouw aanpak. Je weet hoe je dit vermogen moet inzetten om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin de leerlingen zich kunnen ontwikkelen. Door middel van prettige communicatieve vaardigheden weet je sterke verbindingen te leggen, zowel binnen als buiten de organisatie en ben je in staat om flexibel en proactief nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Je bent niet bang om traditionele paden te verlaten. Jouw eigenwijsheid uit zich in een creatieve benadering van uitdagingen waarbij je altijd op zoek bent naar innovatieve oplossingen die de leerervaring van de kinderen, jezelf en je collega’s verbeteren. Als teamspeler werk je effectief samen met collega's van diverse disciplines waardoor je bijdraagt aan een hechte en lerende organisatiecultuur.

Jouw intrinsieke motivatie drijft je voort in het streven naar gelijkheid en inclusie. Je gelooft in het belang van diversiteit en inclusie als fundamenten van het onderwijs en je zet je vastberadenheid in om barrières te doorbreken en nieuwe wegen te verkennen die de inclusieve leerervaring van de kinderen kunnen versterken. Samen met jouw team werk je aan een omgeving waarin elk kind de kans krijgt om zijn of haar volledige potentieel te bereiken.

Wat wij bieden

Stichting Bram biedt een uitdagende werkomgeving waarin jouw persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling centraal staan. Je krijgt de kans om bij te dragen aan een inclusieve samenleving en het verschil te maken in het leven van onze kinderen.

Verder bieden wij:

  • Een uitdagende functie binnen een enthousiast, vooruitstrevend, nieuwsgierig en eigenwijs team;
  • Een collegiale werkomgeving waarin samenwerking en persoonlijke groei worden gestimuleerd;
  • Een innovatieve en uitdagende werkplek;
  • Salaris conform cao primair onderwijs;
  • Tijdelijke aanstelling bij OZHW van 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband.

 

Solliciteren

Ben jij klaar voor deze mooie uitdaging? Stuur dan voor 1 oktober 2024 je motivatiebrief en CV naar Marjon de Vries via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stichting Bram streeft naar diversiteit in haar team en nodigt daarom kandidaten met verschillende achtergronden en ervaringen van harte uit om te solliciteren. Herken jij je (nog) niet in deze vacature maar ben je er wel van overtuigd dat er een rol voor jou binnen Stichting Bram ligt. Dan nodig ik je graag uit om een open sollicitatie te sturen naar Marjon de Vries.

 

Ben jij klaar om je aan te sluiten bij ons team en samen te bouwen aan een inclusieve toekomst? Wacht dan niet langer en solliciteer.

 

 

Wat doen wij?

Ieder kind wil naar school. Ook als je niet-leerplichtig bent door een (ernstig) meervoudige beperking. Stichting Bram runt een bijzondere klas in een reguliere basisschool in Ridderkerk.

Stichting Bram Ridderkerk

T: 06 - 28 78 58 60
E: info@stichting-bram.nl

 

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring

© 2018 Stichting Bram.
Website door Djen Design