Een deel van de opbrengst Ridderkerk Beach 2012 naar Stichting Bram

Een deel van de opbrengst Ridderkerk Beach 2012 naar Stichting Bram

Als het aan Sport en Welzijn (SenW) ligt worden de rode stenen van het Koningsplein van 27 augustus t/m 1 september 2012 bedolven onder een geel zandtapijt. 

Het Koningsplein zou dan zes dagen het toneel moeten vormen voor een nieuwe editie Ridderkerk Beach.In tegenstelling tot vorige edities heeft SenW de organisatie geheel zelf in handen en loopt de vergunningsaanvraag bij de gemeente. Anders dan bij de voorgaande edities waarbij hoofdzakelijk het beachvolley centraal stond, wil SenW een ontmoetingsplek voor jong en oud creëren en zo alle inwoners (sportief) activeren, waarbij het sociale aspect een zeer belangrijke rol speelt. Hiervoor is een divers programma opgesteld, dat iedere bewoner van Ridderkerk de mogelijkheid geeft om deel te nemen. Maar SenW kan Ridderkerk Beach niet alleen realiseren en heeft daarbij steun van derden nodig. Het lokale bedrijfsleven is benaderd om net als bij Ridderkerk Schaatst samen met SenW wederom een fantastisch evenement te realiseren. Ook worden de bedrijven uitgedaagd om onderling te strijden om de titel ‘Koning van Ridderkerk Beach’. Particuliere teams kunnen zich inschrijven voor het open toernooi beach soccer na de clinics en demonstraties van het Nederlands elftal beach soccer.

Kortom meedoen aan de toernooien, een cocktail drinken op het terras, kijken of meedoen met (top)sporters zijn allemaal ingrediënten voor een evenement met een positieve uitstraling. De juiste side events bieden een extra garantie voor een geslaagd evenement voor het gehele gezin. Met een aantal nieuwe aanpassingen in het bestaande programma zal het niet alleen een sportieve, maar ook een gezellige en culturele trekpleister worden voor vele inwoners van Ridderkerk.

SenW organiseert dit evenement vanuit haar rol als maatschappelijk ondernemer. Zij ziet het als haar taak om verdiensten terug te geven aan de burgers van Ridderkerk door met regelmaat evenementen te organiseren waarbij ontmoeting van jong en oud centraal staat. Daarnaast ondersteunt SenW graag (lokale) initiatieven door (delen van) opbrengsten van haar activiteiten te schenken aan een goed doel. Voor Ridderkerk Beach 2012 is Stichting Bram Ridderkerk gekozen. Een lokaal initiatief vanuit een visie die ervan uitgaat dat mensen met en zonder meervoudige beperkingen samen de maatschappij vormen. Een visie die uitgaat van de vele mogelijkheden die beperkingen bieden. SenW schenkt in ieder geval alle bijdragen voor het open toernooi strandvoetbal en bedrijvenbeachvolleybal aan Stichting Bram Ridderkerk.

Na de ontvangst van de vergunning zal www.ridderkerk-beach2012.nl bereikbaar zijn voor het gehele programma en meer informatie.

Wat doen wij?

Ieder kind wil naar school. Ook als je niet-leerplichtig bent door een (ernstig) meervoudige beperking. Stichting Bram runt een bijzondere klas in een reguliere basisschool in Ridderkerk.

Stichting Bram Ridderkerk

T: 06 - 28 78 58 60
E: info@stichting-bram.nl

 

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring

© 2018 Stichting Bram.
Website door Djen Design